Wondo logo

Lapsiharrastajan vanhemmalle

Lämpimästi tervetuloa taekwondoinin vanhemmaksi!

Meillä Wondossa taekwondoharrastus on lapsen vanhemmille kiitollinen: voit itse valita, kuinka paljon haluat olla harrastuksessa mukana. Seuratoimintaan ei ole pakko osallistua, mutta parhaimmillaan taekwondo voi olla teidän yhteinen polkunne vuosikymmenten ajan.

Yleisin osallistumisen muoto sekä harrastavien että kilpailevien taekwondoin lasten vanhemmille on 3K:n vanhemmat: kuljeta, kustanna ja kannusta.  Jokainen lapsi tarvitsee kannustusta ja lapsen into harrastukseen säilyy, kun kulkeminen treeneihin on vaivatonta.

Kaikkein parhaimmillaan Wondo-taekwondo on koko perheen yhteinen harrastus: Meillä on perheryhmiä, joissa voit osallistua lapsen kanssa samalle taekwondotunnille. Myöhemmin lapsen kasvaessa voit haastaa itseäsi aikuisten tunneilla kuntoilun, haastavien potkujen tai itsepuolustustekniikoiden parissa.

Seuratoiminta tarjoaa vanhemmille myös muita mahdollisuuksia olla osana lapsen harrastusta! Monet Wondo-lasten vanhemmista ovat mukana lasten kisareissuilla ja auttavat siellä lämmittelyssä, ruokahuollossa ja tsemppaamisessa. Aktiivisilla vanhemmilla on myös mahdollisuuksia korvata lapsen harrastusmaksuja erikseen sovittavalla tavalla, kuten esim. lasten apuohjaajana, viestintään osallistujana tai vaikkapa siivousvuoroilla.

Ensin istuin katselemassa lasten tunteja, mutta onnekseni yksi äiti pyysi minuakin mukaan kokeilemaan lajia. Näiden viiden vuoden aikana perheemme kaikki 5 jäsentä ovat kasvaneet mukaan taekwondoon – kukin omalla tavallaan.

Taina Susiluoto

Susiluotojen perheessä Otto 14-v ja Inari 11-v kilpailevat ottelussa, vanhemmat Taina ja Jarkko pääsääntöisesti kuskaavat ja kustantavat, Taina osallistuu seuran hallitustyöhön ja käy tunneilla mahdollisuuksiensa mukaan, pikkusisko Emilia 2-v kannustaa kisamatkoilla ja osallistui aikanaan vauvataekwondoon.

Susiluotojen perheessä kaikki harrastavat taekwondoa.